www.solon-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Солонянський район >> Новини
У Нікополі на повну потужність запрацювала найбільша сонячна електростанція України – Валентин Резніченко
Версія для друку Написати листа
Близько 750 тисяч сонячних панелей та майже 290 млн КВтч енергії на рік. Найбільша сонячна електростанція України запрацювала на повну потужність. Гігантську СЕС, що нині входить у трійку найпотужніших в Європі, збудували інвестори на Нікопольщині. Її енергії вистачить, аби повністю забезпечити електрикою кілька невеликих міст області. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Один з пріоритетних напрямків державної політики Президента України Петра Порошенка – забезпечення енергонезалежності країни. Чи не найефективнішим кроком на шляху до цього є впровадження «зелених» видів енергії. Дніпропетровщина активно переходить на альтернативну енергетику – в області зводять автономні котельні та сонячні електростанції. Найпотужніша з них запрацювала у Нікопольському районі», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Сонячну електростанцію звели менше ніж за рік поблизу села Старозаводське Нікопольського району. На величезній ділянці колишнього рудного кар’єру встановили близько 750 тисяч панелей. Вони виробляють майже 200 МВт електроенергії.

«Над проектом старанно працювали понад 1600 українських та китайських інженерів і будівельників. В основі - передові обладнання та системи контролю СЕС, - розповів президент компанії СМЕС Хань Сао Дзюнь. - Нині ми вводимо в експлуатацію сонячну електростанцію. Це найбільша інвестиція нашої компанії в Україні».

На будівництво Нікопольської СЕС не витратили жодної гривні з обласного чи держбюджету - її звели виключно коштом інвесторів. Масштабний проект втілили у життя українська компанія ДТЕК та китайська China Machinery Engineering Corporation (CMEC).


«Зроблено важливий крок до енергонезалежності нашої країни і захисту екології. Станція дозволяє виробити енергію для 140 тис будинків. В неї вклали 216 млн євро інвестицій, - сказав директор компанії ДТЕК Максим Тімченко. - Дякую владі за підтримку. Такі проекти неможливі без віри».

«Ця сонячна електростанція - інвестиція в майбутнє. Переконаний, що такі електростанції мають потенціал для розвитку в нашій державі», - наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Загалом за чотири роки на Дніпропетровщині звели 35 сонячних електростанцій.

У Нікопольському районі запрацювали нова сонячна електростанція

Там - 750 тис сонячних панелей

Виробленої енергії вистачить на 140 тис будинків

Під час будівництва використали новітні технології

Над проектом працювали понад 1600 інженерів та будівельників

Ця сонячна електростанція - найбільша в Україні

СЕС входить до трійки найбільших в Європі

При будівництві не використовували державні кошти

Проект втілили коштом українського та китайського інвесторів

У станцію вклали понад 200 млн євро
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
ATTFB1ME.JPG