www.solon-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 25 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Солонянський район >> Новини
Солонянщина відзначила 24-т річницю незалежності України.
Версія для друку Написати листа
Солонянщина відзначила 24-т річницю незалежності України.

Здається б зовсім недавно було проголошено Акт про незалежність України, а вже минула 24-а її річниця. Але для держави це невеликий вік, тож наша країна ще зовсім молода. Нелегкий шлях вона долає та ми віримо, і особливо вірить молоде покоління, що Україну чекає прекрасне майбутнє, що її і наші долі будуть щасливими.
День народження своєї країни жителі району святкували на площі районного будинку культури, яка була по-особливому урочистою.
На парапетній стіні майорить полотнище дванадцятиметрового Державного Прапора з розміщеним на ньому Гербом України. Їх прикрашають вишиті рушники, синьо-жовті кульки, квіти. Поруч розмістилися творчі колективи у яскравому барвистому національному вбранні: із званням «народний» - Привільненський хор та фольклорний колектив «Джерело» із Сурсько-Михайлівки; дитячо-юнацький хореографічний колектив «Веселка».
Військова, Василівська, Сурсько-Михайлівська, Башмачанська сільські ради представили благодійний ярмарок «Українська кухня», столи, які викликали захоплення солонян багатством національних страв та їх оформленням.
Різномаїття та масовість вишиванок на дорослих і дітях, як ніколи раніше, підкреслювали шанобливе ставлення людей до державності, до всього українського, до традицій та звичаїв наших предків. Державна символіка в одязі солонян є символом глибокої любові до своєї Батьківщини.
Офіційна частина свята розпочалася з величальної Україні в словах і пісні та виконання Державного Гімну.
З 24-ю річницею незалежності жителів району привітав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман. Бажаючи миру і процвітання Україні, обласний керівник відзначив видатну роль українського народу у захисті незалежності своєї країни.
Зі словом та вітанням до солонян звернулися голова райдержадміністрації Петро Швець, голова районної ради Людмила Саліженко, спікер Євромайдану в м.Дніпропетровськ Анатолій Сокоринський, учасник Євромайдану в м.Київ Станіслав Козар, голова районної організації «Блока Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Хрипко, голова районної організації «Батьківщина» Олександр Зайвий, Новопокровський селищний голова Юрій Петренко, від громадської організації «Молодіжне об’єднання «Єдиний фронт» – Владислав Яценко, учасник бойових дій в зоні АТО Руслан Гурський.
Всіх виступаючих об’єднала тема любові до України, прагнення вірою і правдою служити своїй Вітчизні в ім’я її благополуччя, розвитку і процвітання.
Священнослужителі УПЦ Київського патріархату на чолі з благочинним Солонянського району, протоієреєм о.Миколою помолилися за Україну, за її щасливу долю.
Далі відбулася церемонія нагородження. Перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман вручив Солонянському селищному голові Михайлу Копейку посвідчення «Почесний громадянин Солонянського району».
Грамотами голови райдержадміністрації, грамотами голови районної ради за заслуги перед районом, Україною та з нагоди 24-ї річниці незалежності нагороджено велику плеяду наших земляків. Серед них учасники бойових дій АТО; волонтери; керівники кращих агропідприємств по виробництву зерна у 2015 році Костянтин Под’ячев (ТОВ «Завод «Агрополімердеталь»), Олександр Корж (ТОВ «Агро-інвест»), Олександр Бєлих (СТОВ «Колос»); громадські діячі, активісти громадського життя.
Над площею лине чудовий спів Привільнянського хору про кохану Україну. Його змінює яскравий танець дитячого колективу «Веселка» у неповторних кольорах і візерунках вишиванок. Захоплююче видовище!
Далі звучить ода хлібові – символу мира і життя на землі, хвала хліборобським рукам, які ніжно плекали кожен колосок, щоб він щедро вродив і він віддячив людям за турботу. Запашний коровай з нового врожаю, на рушнику, підносять дівчата у національному вбранні, голові райдержадміністрації Петру Швецю.
За традицією, на святі до Дня незалежності молоді вручають паспорти громадян України. І цього разу почесну і приємну місію виконала завідувачка районного сектору державної міграційної служби Ольга Ряполова., 7 юних полонян стали новими громадянами своєї країни.
Ведучі заходу зосереджують увагу присутніх на сьогоденні країни, спокій якої порушено агресією зовнішнього ворога на сході країни. Всю трагедію, що вона несе людям, відобразив танцювальний колектив «Епатаж» у своїй композиції «Війна».
В день чергової річниці незалежності, вшанували пам'ять усіх героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність своєї країни. Це «Небесна сотня», серед якої наш земляк Сергій Нігоян, це наші земляки – бійці АТО: Сергій Кучерявий, Ігор Дубов, Володимир Коновалов, Анатолій Карайбіда, Олег Шевченко, Артур Мисків, Микола Задернюк, Віктор Самойлов, Анатолій Головко, Дмитро Ільгільдінов, Георгій Барателі.
Отець Микола відправив молебен за невинноубієнними.
Хвилиною мовчання при палаючих свічках пам’яті вшанували загиблих. Перший заступник голови облдержадміністрації О.Кужман, керівники району П.Швець та Л.Саліженко, представники політичних партій та громадських організацій, жителі селища поклали квіти до пам’ятного стенду С.Нігояна та учасникам бойових дій АТО і до меморіалу загиблих у Другій Світовій війні.
«Слава Україні!» – лунає від ведучих.
«Героям слава!» – проголошує гучно велика громада.
Україна. Скільки глибини у цьому слові… Це золото безкраїх ланів, бездонна синь зачарованих небес. Це безмежні степи і ліси, зелені долини і луки, все це наша Україна!
І ми впевнені, що така чудова, Богом дана нам земля, буде розквітати, міцніти і пишатися своїми доньками і синами! В день народження України творчі колективи районного Будинку культури та аматори сільських клубних закладів району подарували їй і всім жителям району та його гостям яскраву палітру українських пісень, танців, хореографічних постановок.

За інформацією сектору
інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю,
забезпечення доступу до публічної
інформації райдержадміністрації.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор