www.solon-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Солонянський район >> Новини
Всеукраїнський День довкілля на території Солонянського району
Версія для друку Написати листа
25 квітня в рамках Всеукраїнського Дня довкілля на території Солонянського району проведено ряд заходів по впорядкуванню і приведенню в належний санітарний стан житлових будинків і прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів та інших об’єктів масового відпочинку громадян.

З самого ранку працівники Солонянської райдержадміністрації на чолі з виконуючою обов’язки голови Черкаською Т.М., комунальники, активісти, волонтери, пересічні мешканці, працівники підприємств та організацій району впорядковували територію своїх населених пунктів.
Відповідно до Указу Президента України від 24.03.2015 року № 169 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни», працівники апарату, управлінь, відділів, секторів Солонянської райдержадміністрації та працівники Солонянського професійного аграрного ліцею були залучені до виконання робіт по наведенню порядку та благоустрою на території меморіального комплексу селища Солоне збудованого на честь солонян, які загинули у роки Другої світової війни.
На території меморіального комплексу прибрано схил, вирубано та вивезено сухостій, приведено до належного стану площу меморіалу викладену плиткою, висаджено 10 іменних дерев-лип на честь загинувшого на Євро-Майдані у м. Києві 22 січня 2014 року Героя України Сергія Нігояна та загинувших в зоні АТО бійців-земляків: Сергія Кучерявого, Ігора Дубова, Володимира Коновалова, Анатолія Карайбіди, Олега Шевченка, Артура Мисківа, Миколи Задернюка, Віктора Самойлова та Анатолія Головка.
За кожним з іменних дерев буде взято шефство активістами, волонтерами з числа патріотичної молоді Солоного.
На території пам’ятного знаку жертвам голодомору Солонянського району 1932-1933 років з метою вшанування пам’яті, висаджені дерева-клени та наведений відповідний порядок.
До прибирання території селища було залучено самоскид ГАЗ-53 та трактори з причепом Т-16 та МТЗ-80, які надали голова СФГ «Удача» Снітько І.М., приватні підприємці Кузнецов В.Д. та Гриб О.О.
Виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Черкаська Т.М. висловлює повагу та вдячність за підтримку і спільне проведення суботника з прибирання території рідного селища керівникам і працівникам підприємств: міжрайонне управління водного господарства, відділ Держземагентства у Солонянському районі, управління ветеринарної медицини, відділення Держказначейства у Солонянському районі, відділення Дніпропетровської МДПІ у Солонянському районі, Солонянський професійний аграрний ліцей, Солонянський РС ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, ДФ ПАТ «Укртелеком», Солонянський районний центр зайнятості, управління Пенсійного Фонду України у Солонянському районі, Солонянський РВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, Солонянський РВК, правління споживчого товариства Солонянського району, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), КП «Солонянське ЖКУ», Автостанція ПАО «ДОПАС», відділення банку «Аваль», а також голові СФГ «Удача» Снітьку І.М., приватним підприємцям Кузнецову В.Д. та Грибу О.О., керівникам та працівникам апарату та структурним підрозділам райдержадміністрації.
Нетрадиційно пройшов День довкілля і в селі Єлізарове Солонянського району. У заході взяв участь виконуючий обов’язки начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Віктор Візир зі своєю родиною – дружиною та двома дітьми, виконуюча обов’язки голови Єлізарівської сільської ради Наталія Верлата, керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації Микола Дармостук.
Посадовець облдержадміністрації зазначив, що озеленення є складовою частиною загального комплексу заходів щодо планування, забудови і впорядкування території, що любов до рідного краю та патріотизм необхідно виховувати з дитинства.
Ніщо так не виховує бережливе ставлення до природи, як практична робота по приведенню в порядок оточуючого середовища в поєднанні з короткими бесідами, а також особистий приклад активістів або керівника. Людина є лише часткою природи, тому вона повинна не владарювати над природою, а й співпрацювати з нею, тому саме зі своїми дітьми та спільно з вихованцями дитячого будинку сімейного типу сім’ї Орленко та батьками-вихователями гості посадили алею дерев поблизу Єлізарівського парку за кількістю вихованців у сім’ї, а їх виховується там 9, прибирали територію парку.
Після закінчення благодійної та корисної для території справи, діти з батьками запросили гостей до своєї оселі, пригощали кавою та чаєм, обговорювали нагальні питання функціонування дитячого будинку сімейного типу та виховання дітей.
Віктор Візир завітав у гості не з пустими руками, а привіз дітям різні солодощі та спортивний інвентар: м’ячі, настільні ігри, тощо, після чого зустріч закінчилась спільним фото на згадку.
Разом з зазначеним під час проведення заходів по благоустрою території Солонянського району було висаджено понад 450 дерев, 375 кущів, ліквідовано 37 стихійних звалищ та впорядковано майже 40 га території району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю,
забезпечення доступу до публічної інформації райдержадміністрації
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор